11 meest voorkomende planten die giftig zijn voor je pup

Het is prachtig om verschillende planten in je huis of tuin te hebben, maar wist je dat sommige giftig zijn. Zeker voor puppies die vaak planten eten kan het zeer gevaarlijk zijn. Heb jij je wel eens afgevraagd als je je hond een plant zien eten: “Is deze giftig?”. Hier zijn 11 planten die giftig zijn voor je pup.

1. Madeliefjes

bron: instagram / @green-blue

Ze zien er zo onschuldig uit maar je hond kan er erg ziek van worden. Symptomen zijn; extreem veel plassen, braken en diarree zijn de belangrijkste tekenen van inname.

2. Knoflookplant

bron: instagram / @elfie53

Je hond krijgt niet alleen een stinkende adem, maar kan ook gaan braken, bloed in hun urine, hoge hartslag, overmatig hijgen en de rode bloedcellen zullen gaan afbreken.

3. Aloë vera plant

bron: instagram / @jmehlman

Het is misschien goed voor ons, maar niet voor onze pups? Symptomen zijn braken, diarree, verandering in urine kleur en ze kunnen er zelfs depressief van worden.

4. Crassula (Jade Plant)

bron: instagram / @jenboodey

Hoewel het giftige bestanddeel van de plant onbekend is, moet je opletten voor depressie en braken als je hond ervan gegeten heeft.

5. Peace Lily Spathiphyllum

bron: instagram / @hideandseekstyle

Veel planten van de Leliefamilie zijn giftig voor honden, maar de Peace Lily is meestal de meest giftige. Let op irritatie van de tong of lippen van uw hond, slikproblemen en braken.

6. Munt

bron: instagram / @rajanisach

Heerlijk fris maar helaas giftig voor je hond Honden. Ze gaan ervan braken en krijgen diarree. Als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen, kan leverfalen optreden door de etherische oliën.

7. Asparagus (Aspergevaren)

bron: instagram / @ros-humphries

Het giftige middel van deze plant is saponinen, wat kan leiden tot buikpijn, braken, diarree.

8. Pioenroos

bron: instagram / @kindstranda

Het giftige ingrediënt in deze bloem is paeonol. Het is niet alleen giftig voor honden, maar ook voor katten en paarden. Ze krijgen na inname diarree, gaan ervan braken en zullen er depressief van worden.

9. Tulpen

bron: instagram / taka.chana.momo

Net als bij narcissen zijn tulpen het meest giftig wanneer de bloembol wordt gegeten. Breng ze onmiddellijk naar een dierenarts als je erachter komt. Symptomen zijn overmatig kwijlen, diarree, braken en depressie 

10. Oregano

bron: instagram / girleatsssworld

Deze heerlijke kruiden kan maagklachten, braken en diarree veroorzaken.

11. Tomatenplant

bron: instagram / @kirstyjanepage86

Inname van deze plant kan tal van symptomen veroorzaken. Als je denkt dat je hond van de tomatenplant heeft gegeten, let dan op de volgende symptomen: overmatig kwijlen, diarree, slaperigheid, depressie, verwarring, gedragsverandering, verwijderde pupillen en een lage hartslag.

Facebook Comments

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.