in ,

10 verrassende allergieën bij honden


Honden kunnen net als mensen last hebben van allergieën. Sommige rassen zoals Retrievers, Terriers, Setters en flat-faced rassen (Bulldogs, Boston Terriers, Frenchies enzovoorts) zijn gevoeliger voor allergieën dan anderen. Hier zijn 10 allergieën die je misschien verrassen.

1. Pollen

Pollen van gras, bomen, bloemen en onkruid kunnen ertoe leiden dat honden last krijgen van allergie symptomen zoals een ontstoken huid of jeuk.

2. Schimmel sporen

Schimmel is de op één na meest voorkomende allergie voor honden en veroorzaakt meestal huidirritatie. Je kan het aantal schimmels in je huis verminderen door je huis te controleren op schimmelgroei. Verwijder zichtbare schimmel en reinig of vervang filters in afzuigkappen of luchtkanalen.

3. Dierlijke en menselijke huidschilfers

Geloof het of niet maar je hond kan zelfs allergisch voor jou zijn! Honden die allergisch zijn voor huidschilfers hebben meestal een jeukende en/of ontstoken huid en kunnen niezen of een loopneus krijgen. Dierenartsen kunnen een allergie voor huidschilfers behandelen met anti allergie injecties of oogdruppels.

4. Veren

Ook al heb je geen vogels in huis, toch kan je hond dan nog steeds last hebben van een veren allergie. Honden met zo’n allergie kunnen bijvoorbeeld allergisch reageren op veren die te vinden zijn in donzen dekbedden en kussens.

5. Sigarettenrook

Gifstoffen op de handen van een roker kunnen een allergische reactie tot gevolg hebben. Lekker stoppen met roken dus of goed je handen wassen na het roken. Uiteraard is roken met de hond in huis voor honden met een dergelijke allergie absoluut niet goed.

6. Voedsel (bijvoorbeeld rundvlees, kip, varkensvlees, maïs, tarwe of soja)

Voedselallergieën kunnen zich ook op latere leeftijd voordoen of juist weer verdwijnen. Ze kunnen een jeukende huid, chronische oorontstekingen of maagklachten zoals braken en diarree veroorzaken.

7. Stof- en huisstofmijten

Stof en huisstofmijt (kleine microscopische spinnen die op matrassen, banken en tapijten leven) kunnen ertoe leiden dat sommige honden last krijgen van een huidaandoening die atopische dermatitis wordt genoemd.

Als uw hond last heeft van een stofallergie is het goed om de mand en de kleedjes en knuffels van uw hond minstens één keer per week schoon te maken en twee keer per week het huis te stofzuigen.

8. Geneesmiddelen op recept

Honden kunnen allergische reacties hebben op medicijnen. Veel voorkomende reacties zijn een gezwollen gezicht, jeuk en netelroos.

9. Schoonmaakproducten

Reinigingsproducten met spray of spuitbussen kunnen de oorzaak zijn. Gebruik deze reinigingsproducten daarom zo min mogelijk.

10. Parfum

Sommige honden zijn gevoelig voor parfums of andere soortgelijke producten zoals luchtverfrissers voor in huis. Ben je een fan van een lekker luchtje dan kan je dus maar beter buitenshuis een dot parfum opspuiten in plaats van in huis.

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by Babette Reinders

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

De 10 meest knuffelbare hondenrassen

De 10 loyaalste hondenrassen