in

6 tips om je hond wat verfrissing te geven op warme dagen

Zoals de meesten van jullie wel weten transpireren honden niet op dezelfde manier als mensen. Ze kunnen hun warmte verliezen door te hijgen en zweten doen ze alleen via de klieren in hun voetzooltjes. Ze krijgen het hierdoor erg snel warm dus is het als baasje belangrijk om te weten via welke manieren je je lieve viervoeter koel kan houden.

Tip 1: water, water en nog is water

Zorg altijd voor vers en koel water. Dit is natuurlijk niet met alleen warm weer belangrijk maar met deze hitte drinken ze extra veel. Je kan eventueel het water extra verkoelen met ijsblokjes. Zorg er wel voor dat je hond niet te veel of te koud water gaat drinken! Dit kan weer maagklachten veroorzaken.

Tip 2: van onder naar boven

Honden koelen af van beneden naar boven. Het werkt dus heel effectief om je hond verkoeling aan de poten en de onderkant van de buik te geven. Een goede optie hiervoor is een koude of natte handdoek waar je hond op kan liggen.

Tip 3: een auto is geen mand

Laat in de zomer je hond nooit maar dan ook nooit alleen achter in de auto. De temperatuur kan heel erg snel oplopen tot 50 graden Celsius, zelfs met een buitentemperatuur van 20 graden. Schaduw en een raampje open wordt vaak nog geacht als genoeg koelte maar zelfs dit kan gevaarlijk worden voor je hond.

Tip 4: spelen

Speel vooral vroeg in de ochtend en in de namiddag/avond. Dit is voor zowel jou als je hond comfortabeler. Weet je een plekje waar je kunt zwemmen met je hond? Doe dat vooral!

Tip 5: minder eten? Geen nood

Je hond kan minder eetlust hebben dan normaal. Dit is helemaal niet raar aangezien de warme temperaturen zorgen voor een verminderde activiteit waardoor de energiebehoefte van je hond lager is.

Tip 6: asfalt en beton

 

Probeer zo goed als mogelijk asfalt en beton te vermijden. Dit houdt warmte vast en wordt zo heel snel veel warmer dan de buitentemperatuur wat erg vervelend kan zijn voor de voetkussentjes van je hond. Je kan testen of het te warm is door je hand 7 tot 10 seconden even er tegen aan te houden. Wanneer dit niet prettig aanvoelt weet je dat het voor je hond ook te heet is.

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

Deze tips van Petbnb oppas Viola moet iedereen weten!

2 recepten voor hondenijsjes!