in

10 gevaarlijke snacks die jouw hond NIET mag eten!

Breng jouw lieftallige viervoeter niet in gevaar door het geven van deze snacks

Honden zijn gevoeliger voor bepaalde voedingsstoffen dan mensen. Neem dan ook direct contact op met de dierenarts als je weet dat jouw hond, of als je twijfelt, onderstaande voedingsmiddelen heeft binnengekregen.

  1. Chocolade

Waarschijnlijk weet jij al dat honden absoluut geen chocolade mogen hebben, maar weet je ook waarom dit niet mag? In chocolade zit cafeïne en theobromine (dit stofje zit rijkelijk in cacaobonen en zorgt voor de iets bittere smaak van chocolade). Als jouw hond deze stoffen binnenkrijgt kan hij epileptische aanvallen krijgen en hij kan hier zelfs aan overlijden. Geef je hond dus absoluut geen chocolade!

2. Koffie

Cafeïne kan erg opwekkend zijn voor mensen, maar voor honden is het funest! Honden kunnen de hoeveelheid cafeïne namelijk niet goed verwerken. Let erop dat jouw hond per ongeluk dus geen koffie binnenkrijgt, bijvoorbeeld door je kopje koffie op tafel te laten staan.  

3. Druiven en rozijnen

Dit klinkt misschien als een gezonde snack voor jouw viervoeter, maar niks is minder waar! Druiven en rozijnen (wat natuurlijk gedroogde druiven zijn) kunnen nierfalen veroorzaken.

4. Macadamia-noten

Deze nootjes zijn niet zo onschuldig als ze lijken! De giftige stof in de macadamia-noot is onbekend, maar als jouw hond dit opeet kan hij last krijgen van spierzwakte, braken en oververhitting. Kijk dus ook uit met koekjes of andere producten, waar deze noot in verwerkt zit!

5. Uien

Zowel verwerkt, als onverwerkt. Honden zijn in tegenstelling tot mensen niet in staat om het stofje dat in uien zit (thiosulfaat) te verwerken. Dit product kan de rode bloedlichaampjes van jouw hond beschadigen en daardoor is er meer risico op bloedarmoede. Met de pot mee-eten is dus niet altijd een goed idee! Let op met welke ingrediënten jij kookt en of jouw hond deze ingrediënten mag hebben.

6. Knoflook

Knoflook is iets minder schadelijk dan uien, maar nog steeds niet goed voor jouw viervoeter!

7. Avocado’s:

Voor mensen zijn avocado’s erg gezond en lekker, maar honden kunnen er niet goed tegen. Door het eten van avocado’s kunnen honden last krijgen van braken en diarree. Ook kan de grote pit van de avocado zorgen voor verstikkingsgevaar!

8. Alcohol:

Waarschijnlijk geef jij je hond geen glaasje wijn bij het avondeten, maar het kan natuurlijk voorkomen dat jouw viervoeter per ongeluk alcohol binnenkrijgt. Alcohol kan zorgen voor problemen met de lever en de nieren.

9. Rauw vlees

In rauw vlees kunnen ziekteverwekkers zitten, zoals parasieten en salmonella. Er bestaan wel veel rauwe vleessoorten speciaal ontwikkeld voor honden, deze mogen zij natuurlijk wel eten.  

10. Botten:

Botten? Ojee, dat is geen goed idee! Botten kunnen namelijk broos zijn en kunnen gaan splinteren. Risico’s van het eten van botten zijn: splinters in de organen, verstikkingsgevaar, gevaar dat het bot vast komt te zitten in de onderkaak, blokkades en gebroken tanden en kiezen. Gelukkig zijn er speciale hondenbotten ontwikkeld, die jij wel aan je lieftallige viervoeter mag geven!

Facebook Comments

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

Welke muziek past het beste bij jouw hond of kat?

5 maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus bij Petbnb